Fond 'Jedinstvo uz pomoć znanja' dodjelio je mladim znanstvenicima i stručnjacima 3.7 milijuna kuna za istraživačke projekte
 

Krajem rujna 2009 godine pokrenuto je 10 novih projekata u okviru Programa za mlade znanstvenike i stručnjake. Tijekom slijedeće dvije godine za projekte će biti isplaćeno 3.7 milijuna kuna. Osim otvaranja mogućnosti mladim znanstvenicima da po prvi puta samostalno vode svoja istraživanja, ovim programom omogućena je i uspostava njihove trajne suradnje s inozemnim institucijama i gospodarstvom, što će pridonijeti dodatnom privlačenju financiranja kako iz međunarodnih izvora tako i iz gospodarstva.

Na natječaj je pristiglo ukupno 52 prijedloga projekata, od toga 42 za potporu 3A (Moje prvo istraživanje) te 10 za potporu 3B (Reintegracija). Održana su dva kruga evaluacijskog postupka u kojima je sudjelovalo 50 nezavisnih i anonimnih recenzenata ( više od 50 % bilo je stranih recenzenata) , a za financiranje je konačno odabrano deset projekata. Prolaznost projekata na ovom natječaju Fonda iznosila je 19% posto.



Odobreni projekti u ovom krugu natječaja mogu se naći na : Programi za mlade znanstvenike i stručnjake

    Powered by Globaladmin