JAVNI IZVORI FINANCIRANJA
 
  • Hrvatska zaklada za znanost (www.hrzz.hr)
    Zaklada osigurava potporu znanstvenih, visoko obrazovnih i tehnologijskih programa i projekata te poticanje međunarodne suradnje na području visokoga školstva. Potpora uključuje i pomoć u realizaciji znanstvenih programa od posebnog interesa u području fundamentalnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja.
  • Program RAZUM (www.bicro.hr)
    RAZUM je program koji osigurava početno financiranje novoosnovanih poduzeća ili početno financiranje razvoja novog proizvoda ili usluge u postojećim malim i srednjim poduzećima.Zadatak države je poticati i podupirati početno financiranje novoosnovanih poduzeća, čime će se u kasnijoj fazi privući ulaganja fondova rizičnog kapitala, te postići pozitivan utjecaj na gospodarstvo kroz uspješan nastup financiranih poduzeća na međunarodnom tržištu.
  • Program TehCro (www.bicro.hr)
    Program TEHCRO pruža financijsku podršku za pokretanje, unaprjeđenje i razvoj tehnologijske infrastrukture koja je u stanju osigurati adekvatne prostorije, usluge te poslovnu i tehnološku podršku za
    prijenos i/ili usvajanje tehnologije, komercijalizaciju znanstveno-istraživačkih rezultata te neophodne resurse u razvoju poslovanja i uvjete za rast i razvoj inovativnih tehnoloških poduzeća.
  • Program IrCro (www.bicro.hr)
    Programom IRCRO se potiče: Suradnja gospodarstva i znanosti, maksimalno iskorištenje infrastrukture u znanstveno-istraživačkim centrimai ulaganje u istraživanje i razvoj malih i srednjih poduzetnika.
  • Oglasi za znanstvena i suradnička zvanja (www.nn.hr)
    Svi oglasi za znanstvena i suradnička zvanja moraju se objaviti u Narodnim novinama, službenom listu Republike Hrvatske. Ponekad se objavljuju i na web stranicama institucija.
    Powered by Globaladmin