Potpisan Ugovor o predujmu za pripremu predloženog Drugog projekta tehnologijskog razvoja br. IBRD P4640-HR (STPII) i imenovani su članovi Povjerenstva za upravljanje i Povjerenstva za verifikaciju Fonda "Jedinstvo uz pomoć znanja"

Nakon uspješno završenog Hrvatskog projekta tehnologijskog razvoja (STPI), Vlada Republike Hrvatske potpisala je s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, 08. svibnja 2012. godine, Ugovor o predujmu za pripremu predloženog Drugog projekta tehnologijskog razvoja br. IBRD P4640-HR (STPII).

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ će nastaviti podupirati kvalitetne suradničke znanstveno-istraživačke projekte u suradnji s hrvatskim znanstvenicima koji žive u inozemstvu i vodećim znanstvenim institucijama; podupirati profesionalno usavršavanje mladih istraživača (doktoranada i postdoktoranada), podupirati suradnju industrije i znanstvene zajednice kao i poticati poboljšanje uvjeta za razvoj niza znanstvenih i tehnologijskih projekata iz javnog i privatnog sektora koji se mogu kvalificirati za financiranje kroz EU fondove, posebice iz Strukturnih fondova i Programa Horizon 2020.

Tijekom faze provedbe Predujma za pripremu Drugog Projekta tehnologijskog razvoja Fond planira otvoriti prve natječaje te započeti s evaluacijskim postupkom, a financijska sredstva za projekte Fonda bit će na raspolaganju kad se potpiše predloženi Drugi projekt tehnologijskog razvoja.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje ima opću odgovornost za provedbu i koordinaciju Predujma za pripremu predloženog Drugog Projekta tehnologijskog razvoja (PPA), za potrebe rada Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja imenovalo je dva povjerenstva sa strogo odijeljenim dužnostima: Povjerenstvo za upravljanje (SC) i Povjerenstvo za verifikaciju (AC).

Za članove Povjerenstva za upravljanje Fondom „Jedinstvo uz pomoć znanja“ Ministarstvo je imenovalo:

1. prof. dr. sc. Mile Dželalija, predsjednik, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Splitu
2. dr. sc. Darko Huljenić, član, Ericsson Nikola Tesla d.d., Zagreb
3. dr. sc. Krunoslav Kovačević, član, Galapagos istraživački centar do.o.o., Zagreb
4. prof. dr. sc. Astrid Krmpotić, član, Medicinski fakultet, Sveučilište u Rijeci
5. dr. sc. Bojan Žagrović, član, Sveučilište u Beču, Max F. Perutz Laboratories, Beč
6. prof. dr. sc. Kristian Vlahoviček, član, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Za članove Povjerenstva za verifikaciju Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ Ministarstvo je imenovalo:

1. dr. sc. Tome Antičić, predsjednik, Institut Ruđer Bošković
2. dr. sc. Ante Uglešić, Sveučilište u Zadru
3. Ivica Mudrinić, dipl. ing., T-Hrvatski Telekom d.d.
4. prof. dr. sc. Željko Bošnjak, Medical College of Wisconsin, Sjedinjenje Američke Države
5. Kristina Ferara Blašković, dipl. ing., Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
    Powered by Globaladmin